Escape Room in Corona tijd? Benieuwd hoe dit bij ons toch kan?

Als je denkt aan succesvolle lockdown-maatregelen, zie je niet meteen mogelijkheden voor een Escape Room, waar iedereen met elkaar opgesloten zit. Zonder aanpassingen is veilig spelen inderdaad ook niet mogelijk. Dat was in eerste instantie ook de reden dat we na de aankondiging van de intelligente lockdown op 15 maart 2020 ook direct onze deuren hebben gesloten. Maar nu, na 2,5 maand sluiting en druk achter de schermen te hebben gewerkt, zijn wij vanaf 1 juni 2020 weer helemaal klaar om de deuren te openen. Niet alleen voor gezinnen maar zelfs ook voor grotere families, vriendengroepen en collega’s. Hoe dat bij ons mogelijk is, gaan we je vertellen.

Hygiënemaatregelen

We hebben vele maatregelen getroffen. Om te beginnen hebben we voldoende ontsmettingsmaterialen, alcoholische handzeep en mondkapjes ingekocht. Hoewel mondkapjes vanuit ons bij het spel zelf niet verplicht zijn, vinden we het wel belangrijk om ze gratis te kunnen aanbieden aan al onze deelnemers. Tussen de groepen door besteden we extra aandacht aan het schoonmaken van al onze kamers. Ook de sanitaire voorzieningen worden frequent schoongemaakt.
Verder hebben we in onze gebouwen op enkele plaatsen aanpassingen gemaakt in de ruimtes. Zo hebben we bijvoorbeeld een extra wand en deur geplaatst, om een ruimte goed te kunnen scheiden van andere groepen. Zodat contact onmogelijk is.

Huishoudens

Het belangrijkste onderscheid tussen huishoudens en overige groepen is het 1,5 meter advies van de overheid. Bij huishoudens geldt dat advies niet. Deze kunnen dus als vanouds gebruik maken van al onze kamers, zonder een beperking op het aantal deelnemers. Uiteraard zorgen wij dat er wel altijd 1,5 meter afstand is tussen de huishoudens en onze medewerkers. Dit hebben we gedaan door onder andere speciale vloerzones te creëren, waardoor de afstand goed bewaard kan worden.

Overige groepen

Voor groepen met een andere samenstelling (vriendengroepen, collega’s) geldt nog steeds het advies om 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook dat is haalbaar bij Emmen Escapes, in onze kamer De Mijn.

Escape Room De Mijn

Deze kamer is met 250m2 een van de grootste Escape Rooms van Nederland. De Escape Room is opgedeeld in diverse compartimenten, waardoor groepen tot zelfs 16 personen allemaal met 1,5 meter afstand van elkaar het spel kunnen spelen. 

In het spel hebben we ook enkele kleine aanpassingen gedaan, die overigens niet van invloed zijn op de spelbeleving. Dat laatste vinden we belangrijk om te vermelden. Want wij zouden niet onze kamers openen, als wij niet garant kunnen staan voor een fantastische Escape Room beleving. 

Escape Room The Safehouse & De Kluis

Voor onze andere twee Escape Rooms, The Safehouse en De Kluis, kunnen we niet de garantie geven dat 1,5 meter afstand houden haalbaar is met een maximum bezetting (normaal gesproken 6 deelnemers). Ons advies is dan ook om deze te spelen met maximaal 3 personen. Wil je toch met 6 personen komen, kies dan voor The Safehouse Battle.

The Safehouse Battle

Omdat The Safehouse Battle bestaat uit twee identieke losse Safehouse kamers naast elkaar, kan deze wel met in totaal 6 personen (twee teams van 3 personen) gespeeld worden, met 1,5 meter afstand.